tag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post6639138469408860558..comments2020-01-28T22:59:50.341+09:00Comments on hokajdo: konnjakua ĵeleoBarkiturohttp://www.blogger.com/profile/04337090542194924435noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post-39391858755938709922008-12-29T10:34:00.000+09:002008-12-29T10:34:00.000+09:00Verŝajne, ĉar mi estis malsata kiam mi vidis foton...Verŝajne, ĉar mi estis malsata kiam mi vidis foton de "maizes zupa"Barkiturohttps://www.blogger.com/profile/04337090542194924435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post-34656125447267471842008-12-29T01:11:00.000+09:002008-12-29T01:11:00.000+09:00Jes, vi tute pravas pri t.n. "maizes zupa". Estas ...Jes, vi tute pravas pri t.n. "maizes zupa". Estas tiom strange kaj amuze ricevi la nomon de la kuiraĵo en la latva lingvo el malproksima Japanio! Kompreneble, ke por vi Latvio estas malproksima :)<BR/>Nu, mi tre miras, ke por vi la aspekto de la latva dolĉaĵo ŝajnas tiom bona, ke vi eĉ ekdeziris manĝi! Jes, ankaŭ por mi ĝi estas bona! Sed mi ja manĝas ĝin ekde mia infaneco. Kaj ĝia bruna koloro por mi estas tute akceptebla.Viktorohttps://www.blogger.com/profile/18075799297714677994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post-49781901879905563462008-12-28T23:24:00.000+09:002008-12-28T23:24:00.000+09:00re-saluton!via komento pri nigra pano de sekala es...re-saluton!<BR/>via komento pri nigra pano de sekala estas interesa kaj ŝajnas bongusta.<BR/>pana supo estas "maizes zupa", ĉu ne? tio aspektas tiel dolĉa kiel mi voliĝis manĝi.Barkiturohttps://www.blogger.com/profile/04337090542194924435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post-8325501742622586242008-12-28T21:02:00.000+09:002008-12-28T21:02:00.000+09:00Saluton! Fakte, ne estas granda diverseco inter ru...Saluton! Fakte, ne estas granda diverseco inter rusa kaj latva kuiradotradicioj. Estas nur kelkaj tre specialaj kuiraĵoj, tipaj nur por latva kuiradotradicio. Vi verŝajne scias, ke pano ĉefe estas bakata el pasto de tritiko. Se oni uzas tritikon por baki panon, do la pano iĝas blanka, kaj tio estas tute kutima afero. Sed latvoj (ankaŭ rusoj) tre ŝatas pano de sekalo. Tia pano, kies pasto estas farita el sekala faruno, post kuirado iĝas bruna. Ruslingvanoj en Latio eĉ nomas ĝin “la nigra pano”. Do, el tiu ĉi pano latvoj jam ekde longe kuiras ilian faman dolĉaĵon - “panan supon”. La supo povas esti pli likva aŭ pli densa, laŭ diverseco de gustoj. Oni kutime aldonas tien sekajn fruktojn (pomojn, persikojn, abrikotojn, vinberojn, prunojn). La supo devas esti servata malvarma en malgrandaj vitraj dolĉaĵujoj kun kirlita kremo supere. Pro sia ne tre agrabla aspekto la dolĉaĵo ne estas tre ŝatata de alinacianoj. Sed por mi, spit’ al mia ruseco, ĝi estas unu el la plej ŝatataj ĝuaĵoj.<BR/>Vi tre mirigis min pro via komento pri fiŝo!Viktorohttps://www.blogger.com/profile/18075799297714677994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post-36816541286454680432008-12-28T10:54:00.000+09:002008-12-28T10:54:00.000+09:00dankon por via komento.Onidire ĉiuj suŝioj estas k...dankon por via komento.<BR/>Onidire ĉiuj suŝioj estas kuiritaj.<BR/>*http://bonulo.wordpress.com/2008/11/16/ni-neniam-mangas-krudan-fison/<BR/>Mi tute ne scias kia estas latva kuiraĵo. Ĉu tio similas al rusa kuiraĵo?Barkiturohttps://www.blogger.com/profile/04337090542194924435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4523370337123637286.post-32304042109873477472008-12-28T07:04:00.000+09:002008-12-28T07:04:00.000+09:00Estas tre interese ekscii pri antaŭe tute nekonata...Estas tre interese ekscii pri antaŭe tute nekonataj manĝaĵoj. Japanio entute ege malsimilas al aliaj landoj kaj en miaj okuloj estas tre mirinda. Enkluzive ankaŭ manĝaĵojn. Antaŭ jam delonge mi sciis pri suŝi-oj, sed nur antaŭ 2 jaroj mi unuafoje ekprovis ilin. La unua fojo ne estis sukcesa, kaj la suŝioj al mi tute ne plaĉis. Antaŭ 2 semajnoj mi denove manĝis ilin kaj mi restis kontenta kaj feliĉa. Eble, ĉi-foje suŝi-oj ŝajnis al mi tiom bongustaj, ĉar la fiŝo estis kuirita, sed ne freŝa. Mi ne certas, ĉu kuirita fiŝo en suŝi-oj korespondas al japanaj kuiradotradicioj, sed la gusto estis bonega! Verdire, mi tute ne scipovas uzi manĝbastetojn, sed tio ne gravas, se oni ne troviĝas en Japanio:)Viktorohttps://www.blogger.com/profile/18075799297714677994noreply@blogger.com